RSS Facebook Twitter Mail

El bloc Reciclatge

Dimecres, 10 de febrer del 2010

Residus tèxtils

Avui fent el programa de radio "el nostre medi" hem parlat del reciclatge del tèxtil i la feina que fan organitzacions com Roba Amiga o Humana, i m'he animat a escriure quatre línies per a donar a conèixer la situació actual de reciclatge de matèries tèxtils a Catalunya que actualment es pèssim ja que aproximadament es recicla només el 5% dels residus tèxtils que generem.

Actualment a Catalunya es generen aproximadament 10 Kg de residus tèxtils per persona a l'any, però en els diferents sistemes de recollida selectiva només s'en recull 1 Kg per persona a l'any.

Així doncs d'entrada podem calcular que aproximadament el 90% dels residus tèxtils acaben en abocadors o incineradores sense haver passat prèviament per un procés de selecció i reciclatge.

Això es deixa un 10% restant que es tracta, però que normalment d'aquest la meitat també acaba a l'abocador.

Segons les dades oficials de "Roba Amiga" el 4% de la roba recollida es pot vendre directament a botigues pròpies de la coperativa a preus molt baixos, un 36% es ven a l'estranger a través d'organitzacions sense ànim de lucre. i el 60% restant no es re-aprofitable, tot i que una petita part acabara fent-se servir com a draps, així doncs sorgeix el dilema de que fer amb la roba sobrant que no es pot re-utilitzar i que representa el 50% del total recollit.

Gràfica de percentatges

Des de "Roba Amiga" proposen la creació d'una planta de Reciclatge tèxtil que pugui triturar els diferents materials (cotó, llana, sintètics, etc..) i fer-ne Borra per el sector industrial, la Generalitat va adoptar el compromís d'estudiar-ne la seva creació, es clar que actualment no està massa ben vist que la generalitat encarregui estudis, per tant suposo que haurem d'esperar més endavant per tenir una planta de reciclatge tèxtil a Catalunya

Mentrestant si voleu donar una petita ajuda al medi ambient i fer un favor a aquesta societat idiotitzada podeu optar per la opció de no llençar aquella peça de roba que te una taca que no podeu treure de cap manera. Així podeu evitar de crear un residu pel simple fet que la societat en general no veu amb bons ulls que una persona porti una peça de roba neta però amb una taca visible.

Quina societat!

Comparteix-me mail Twitter Facebook La Tafanera Delicious
Imatges
Producte tèxtil, Loliplanet.com,
Producte tèxtilFoto de Loliplanet.com
Contenidors de recollida de Roba i complements, , Contenidors de
Contenidors de recollida de Roba i complementsContenidors de "Roba Amiga" i "Humana"
Enllaços
Logotip
Oriol Ferràndez Grau © 2009 - 2014
Pàgina web allotjada a Oriolet.net